FAQ (Frequently Asked Questions)

In deze FAQ (Frequently Asked Questions) veel gestelde vragen en antwoorden staan de meest gestelde vragen en natuurlijk ook de antwoorden.

 • Waarom is de prijs van 12 lessen gestegen?

De eerste 2 jaar dat TOZ by Esther Dansschool de studio huurde van Chassé Dance Studios was er een ander beleid bij het huren en de prijs was per huur uur 5 Euro lager. Op die manier was het enigszins mogelijk om per 12 lessen 2 lessen gratis te geven. De prijs per les is niet gestegen deze blijft op dit moment ongewijzigd.

 • Waarom moet ik voor 12 lessen in 1 keer betalen en kan ik niet per les betalen?

Om iets echt te leren moeten kinderen en volwassenen zichzelf de tijd gunnen om het te leren kennen. Per les zou de mogelijkheid geven om zo nu en dan te komen en dat werkt niet voor de persoon in sprake maar ook niet voor de groep. Daarom betaal je direct 12 lessen.

 • Kan ik bij aanvang van de lessencyclus direct opzeggen voor de volgende periode?

Nee dat kan niet, het kan alleen een maand voor de volgende betaalperiode. Dan betaal je gewoon nog door in de volgende periode.

 • Hoe moet ik opzeggen en wat als ik te laat ben met opzeggen?

Je kan alleen en uitsluitend schriftelijk opzeggen. Via mail, whatsapp en sms kan absoluut niet worden opgezegd en wordt ook niet geaccepteerd je betalingsperiode gaat dan gewoon door.

 • Wanneer kan ik deelnemen aan de les?

Als je je 1e periode + administratiekosten betaald hebt kun je deelnemen aan de les, niet betaald is ook niet meedoen aan de les.

 • Als ik ziek ben moet ik dan ook de les betalen?

Ja je moet ook de les betalen als je ziek bent, er is nu echter een mogelijkheid om de les in te halen, weliswaar in een ander soort les. Dat geeft je dan tegelijkertijd de mogelijkheid om eens te zien hoe je die les vindt.

 • Als ik op vakantie ga tussen de schoolvakantie’s door moet ik dan de lessen die ik dan niet kom betalen?

Ja, die lessen moet je gewoon betalen. Ga je tussendoor op vakantie dan is dat jou eigen keuze en betaal je de lessen gewoon door. Wel kun je de lessen inhalen tenzij je het volgende kwartaal gewoon betaald! Doe je dat niet dan wordt toch dat kwartaal in rekening gebracht.

 • Kan ik dan een maand van te voren opzeggen om mijn vakantie tussendoor niet te hoeven door betalen?

Nee dat kan niet. Er zijn een aantal momenten waarop je kunt opzeggen en dat is alleen een maand voor de volgende betaalperiode.

 • Als ik heb opgezegd kan ik dan ook weer terugkomen bij de les?

Ja dat kan maar je betaald dan wel opnieuw administratiekosten. Je verliest met opzeggen ook het recht op korting in 6e betalingstermijn want je begint gewoon opnieuw als nieuw ingeschreven leerling,

 • Wat moet ik aan tijdens de les?

Peuters en kleuters ( 4 en 5 jaar) mogen zich verkleden. Vanaf 6 jaar geen gewone straatkleding aan maar echte danskleding per les in overleg met de docent.

Het haar moet voor iedereen vast, in een staart of in een knotje. Voor de jongens ook iets van een haarband als je lang haar hebt.

In de dansles heb je aan; een balletpakje, t-shirt en legging zonder voeten. Jongens: balletpakje voor jongens of t-shirt, korte broek of korte legging. Voor iedereen blote voeten, sokken of balletschoentjes. Voor de klassieke les, balletpakje, legging of panty zonder voeten, balletschoentjes (geen H&M etc. echte balletschoentjes met een goede pasvorm, niet op de ‘groei’ gekocht).

 • Waarin verschillen de lessen van TOZ by Esther Dansschool met andere dansscholen?

Door de lange ervaring van de dansdocent in het lesgeven van kinderen en volwassenen is zij gaan veranderen in de manier van doceren. De fantasie en eigenwaarde van de kinderen en volwassenen staan boven alles voorop. De les is gemaakt in een cyclus van vier weken, echter het inspelen op de diversiteit van kinderen en volwassenen is volgens de dansdocent een ‘must’ het afdraaien van de lesstof is niet de prioriteit. De samenwerking, respect, spelvermogen, fantasie en muzikaliteit is wat heel belangrijk is in deze lessen, de techniek van de dans wordt spelenderwijs aangeleerd en niet volgens het ‘docentenboekje’. Er wordt altijd gekeken naar de unieke persoonlijkheid van ieder kind en iedere volwassenen en gewerkt binnen het vermogen van ieder persoonlijk. Eigen inbreng is in deze lessen zeer gewaardeerd!

Einde FAQ.